Done deal: Kovacic verlaat Chelsea en maakt overstap naar Manchester City

Done deal: Kovacic verlaat Chelsea en maakt overstap naar Manchester City

27-06-2023 19:17 Laatste update: 19:23
22

Mateo Kovacic heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Manchester City. De Kroatische middenvelder komt over van Chelsea en tekent een verbintenis tot medio 2027 bij de regerend Champions League én Premier League-kampioen. 

De overstap van Kovacic naar City hing al even in de lucht, maar is dinsdag wereldkundig gemaakt door The Citizens. City betaalt naar verluidt ongeveer 30 miljoen euro aan Chelsea, dat na N'golo Kanté en Kalidou Koulibaly opnieuw een speler ziet vertrekken. 

De 29-jarige Kovacic speelde in totaal vier seizoenen voor Chelsea, dat hem in 2018 al op huurbasis overnam van Real Madrid. Daarna namen The Blues hem definitief over. De middenvelder won met Chelsea in zijn eerste seizoen de Europa League. In 2021 won hij onder Thomas Tuchel de Champions League-finale ten koste van zijn nieuwe werkgever: City.

Kovacic, die bij City het gat opvult van de vertrokken Ilkay Gündogan, is dolblij om onder Pep Guardiola te gaan spelen. "Dit is een briljante stap voor mij. Ik kan niet wachten om te beginnen. Iedereen die dit team heeft zien spelen onder Pep weet hoe goed ze zijn. Voor mij zijn ze de beste ter wereld. Om deel uit te maken van dit team, is een droom voor elke voetballer", aldus de Kroaat in een bericht op de clubsite. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!