Fraser over Utrecht-incident: 'Je bent geen slecht mens, je bent slechts een mens'

Fraser over Utrecht-incident: 'Je bent geen slecht mens, je bent slechts een mens'

28-06-2023 17:15 Laatste update: 17:35
63

Henk Fraser heeft geleerd van het incident dat er uiteindelijk voor zorgde dat hij vertrok bij FC Utrecht. De nieuwbakken trainer van RKC Waalwijk kan niet wachten om weer aan de slag te gaan en ziet voor zichzelf een grote uitdaging met de Waalwijkers. 

Fraser zat sinds afgelopen winterstop zonder club, nadat hij moest vertrekken bij Utrecht na een incident met Amin Younes op de training. "Ik heb geaccepteerd dat de situatie is zoals die is", aldus Fraser voor de camera van ESPN. "Ik heb ervan geleerd dat ik moet handelen naar de tijd waar we in leven. Dat ik er minder zwaar aan til dan sommige mensen is een gegeven en dat accepteer ik."

Wedden

Meer odds

Fraser haalt een oude uitspraak op. "Een wijs persoon zei ooit tegen me: je bent geen slecht mens, je bent slechts een mens. Ik zou het bekrompen vinden als één incident er meteen voor zorgt dat mensen een totaal ander beeld van me hebben."

Ruim een halfjaar later ligt de focus volledig bij RKC, waar Fraser de naar FC Twente vertrokken Joseph Oosting opvolgt. "Je ziet de gretigheid in de ploeg", vervolgt de 56-jarige oefenmeester, die vrijdag de eerste training van de Brabanders leidde. "Je ziet wat mijn voorgangers hier hebben gepresteerd en dat maakt het voor mij interessant om hier te werken. De plaats op de ranglijst van de afgelopen seizoenen zorgt voor een nieuw uitgangspunt bij de club, terwijl dat misschien niet helemaal terecht is, maar daar ligt de mooie uitdaging voor mij."