'Fred Rutten neemt besluit en gaat definitief weg bij PSV'

'Fred Rutten neemt besluit en gaat definitief weg bij PSV'

28-06-2023 18:10
100

Fred Rutten vertrekt definitief bij PSV. De afgelopen weken was het de vraag of hij misschien nog als assistent-trainer van Peter Bosz aan zou blijven in Eindhoven, echter heeft de oefenmeester besloten om weg te gaan.

Dat meldt Eindhovens Dagblad woensdag. Rutten was de laatste wedstrijd van PSV tegen AZ (2-1 winst) nog hoofdtrainer, omdat Ruud van Nistelrooij opstapte.

Door het vertrek van Rutten is de indeling van de technische staf bij PSV grotendeels duidelijk. De Eindhovenaren zouden nog in gesprek zijn met Tim Wolf om een functie te vervullen waarin ook het aandachtsgebied 'jeugdopleiding' hoort. Ook zou er ruimte zijn voor keeperstrainer en oud-profkeeper Kevin Begois. Abe Knoop blijft, terwijl Javier Rabanal PSV zal verlaten. Het hoofd methodologie verhuisde eerder met Van Nistelrooij mee naar het eerste elftal. Rob Maas en fysiek coach Terry Peters kwamen eerder al met Bosz mee. 

PSV is nu nog op zoek naar iemand voor de technische staf met het 'PSV-dna'. Een voormalig speler van de club zou hiervoor in aanmerking komen, echter is er nog niemand aangesteld.