'AZ gaat toch overstag: Beukema vertrekt definitief richting de Serie A'

'AZ gaat toch overstag: Beukema vertrekt definitief richting de Serie A'

28-06-2023 22:04 Laatste update: 29-06-2023 09:16
137

Sam Beukema maakt deze zomer de overstap van AZ naar het Italiaanse Bologna. Dat meldt Voetbal International woensdagavond. De 24-jarige stopper verlaat Alkmaar definitief voor een meerjarig contract in Italië.

Voor Beukema houdt zijn avontuur in Alkmaar dus na twee seizoenen op. Vorig jaar wilde Bologna de verdediger ook al halen, maar toen wilde AZ nog niet meewerken. Nu was de ploeg van trainer Pascal Jansen wel bereid om zijn tot 2026 lopende contract te beëindigen. In totaal speelde Beukema 81 wedstrijden voor AZ en haalde hij afgelopen seizoen knap de halve finale van de Conference League. De Alkmaarders kochten de verdediger twee seizoenen geleden van Go Ahead Eagles.

Beukema krijgt er tijdens zijn eerste internationale avontuur gezelschap van drie Nederlanders. Ook Jerdy Schouten, Sydney van Hooijdonk en Joshua Zirkzee spelen bij Bologna. De Italiaanse ploeg werd vorig jaar negende in de Serie A. Thiago Motta is de trainer van Bologna. Ook Go Ahead houdt nog een mooi bedrag over aan de transfer van Beukema. Zij dwongen naar verluidt een doorverkooppercentage van 20% af bij de overeenkomst met AZ.