'Nog geen Ajax-exit voor Álvarez: Borussia Dortmund trekt de stekker uit transfer'

'Nog geen Ajax-exit voor Álvarez: Borussia Dortmund trekt de stekker uit transfer'

29-06-2023 17:10 Laatste update: 17:22
411

Edson Álvarez gaat niet de overstap maken naar Borussia Dortmund, meldt De Telegraaf. De nummer twee van Duitsland vindt het 'onverantwoord' om tussen de dertig en veertig miljoen euro te betalen voor de 25-jarige middenvelder van Ajax, waardoor een transfer van de baan is.

Álvarez was al een tijdje op weg naar Dortmund en was in hoofdlijnen zelfs al akkoord met de Duitsers. De onderhandelingen tussen Ajax en Dortmund gingen ook de goede kant op. Woensdag kwam echter al naar buiten dat er twijfels waren over een deal met Ajax door de contractverlenging van Emre Can.

Nu trekt Dortmund de stekker dus volledig uit de transfer. Technisch directeur Sebastien Kehl leek de move nog te willen afronden, maar daar denkt Dortmund dus anders over. De club vindt het onverantwoord om dertig tot veertig miljoen af te tikken voor de Mexicaan, terwijl trainer Edin Terzić al heeft verteld dat hij liever door wil met Can, dan dat Álvarez wordt gehaald.

Voor Ajax-directeur Sven Mislintat is de geklapte transfer ook een tegenvaller. Als Álvarez verkocht wordt, kan de Duitser meer gaan investeren op de transfermarkt. De Telegraaf verzekert echter dat er meerdere clubs zijn die nog wel interesse hebben in de controleur.

Een jaar geleden, toen de transfermarkt bijna sloot, kon Ajax Álvarez nog slijten aan Chelsea. De Londenaren waren bereid om zestig miljoen euro op tafel te leggen, maar toenmalig directeur Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar veegden het aanbod van tafel. In de zomer van 2019 pikte Ajax Álvarez voor vijftien miljoen euro op bij Club América.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!