'Benfica deinst terug voor eisen van AZ-back Kerkez en gaat vol voor Tsjech'

'Benfica deinst terug voor eisen van AZ-back Kerkez en gaat vol voor Tsjech'

01-07-2023 08:18
113

Benfica lijkt niet langer in de race voor AZ-verdediger Milos Kerkez. De Portugese kampioen wilde doorpakken voor de negentienjarige linksback, maar zijn salariseisen vormen een obstakel. Dat meldt Correio da Manhã. 

Benfica versterkte zich al met Orkun Kökcü, terwijl Ángel di María zo goed als binnen is. Trainer Roger Schmidt ziet het aantrekken van een vervanger voor Alex Grimaldo als de volgende prioriteit. De Spaanse linksback vertrok transfervrij naar Bayer Leverkusen. Volgens de Portugese krant was Kerkez de droomkandidaat, maar een bod van tien miljoen euro werd door AZ afgeslagen. De Alkmaarders zouden minimaal twaalf miljoen willen.

Dat is echter niet de reden dat er een kink in de kabel is gekomen. Kerkez zou namelijk om een soortgelijk salaris als Di María hebben gevraagd in Lissabon. Voor O Glorioso reden om door te schakelen. Naast Correio da Manhã meldt ook Record dat Benfica nu vol voor de komst van David Jurasek gaat. De 22-jarige Tsjech speelt momenteel in eigen land voor Sparta Praag. 

Naast Benfica wordt Kerkez voornamelijk in verband gebracht met SS Lazio. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!