'Ajax dicht bij volgende transfer: derde middenvelder op weg naar Amsterdam'

'Ajax dicht bij volgende transfer: derde middenvelder op weg naar Amsterdam'

01-07-2023 12:54
400

Het was even stil, maar Ajax is inmiddels dicht bij de komst van Eduard Spertsyan. De onderhandelingen met FK Krasnodar bevinden zich in de afrondende fase, stelt de bekende Armeense sportjournalist Samvel Sukiasyan.

Het Russische Championat meldde een maand geleden dat Ajax de 23-jarige Spertsyan op de korrel had, waarna De Telegraaf ook met het nieuws uitpakte. De aanvallende middenvelder zou minimaal negen miljoen euro moeten kosten, al zou dat ook iets meer kunnen worden. Hij ligt namelijk nog tot medio 2026 vast.

Zowel in het Armeense elftal als bij Krasnodar is Spertsyan een vaste waarde. Voor de Russische club tekende hij dit seizoen voor veertien treffers en veertien assists in 41 officiële duels. Volgens Sukiasyan is een overstap naar Ajax nu nabij. Alleen de laatste puntjes moeten nog op de i worden gezet.

Spertsyan zou na Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic niet alleen de derde aanwinst zijn voor het nieuwe seizoen, maar ook de derde middenvelder die deze zomer neerstrijkt in de Johan Cruijff Arena.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!