Update: Room voor onderhandelingen in Amerika, Vitesse moet nog even geduld hebben

Update: Room voor onderhandelingen in Amerika, Vitesse moet nog even geduld hebben

03-07-2023 11:57 Laatste update: 05-07-2023 13:18
87

Het lijkt er sterk op dat Eloy Room terugkeert bij Vitesse. De doelman, die actief is voor het Amerikaanse Columbus Crew, nadert een persoonlijk akkoord met de Arnhemmers, weet VoetbalPrimeur.

Room doorliep de jeugd van Vitesse en kwam daarna uit voor Go Ahead Eagles en PSV. In 2019 trok hij naar de Verenigde Staten. Na vier jaar lijkt zijn avontuur in Amerika ten einde te komen. Room staat open voor een rentree bij Vitesse, dat als hoogste prioriteit heeft het keepersprobleem op te lossen, nadat Kjell Scherpen en Jeroen Houwen zijn vertrokken.

De 34-jarige sluitpost is bereid om salaris in te leveren voor een terugkeer. Zijn doorlopende contract bij Colombus Crew vormt het enige obstakel. Room heeft nog een verbintenis voor een halfjaar in Amerika, terwijl Vitesse hem transfervrij wil oppikken. De keeper moet er eerst uitkomen met zijn huidige club, voor hij definitief transfervrij kan overstappen.

Onlangs sprak VoetbalPrimeur in de transferpodcast #DoneDeal al met Room over een mogelijke terugkeer op het oude nest. "Momenteel sta ik hier onder contract, maar Vitesse zal altijd een speciale club voor mij blijven. Ik volg ze altijd. Marco van Ginkel, een goede vriend van mij, speelt daar weer", zei hij toen. "Of het een optie is voor mij? Vitesse is mijn club in Nederland. Ik heb er twaalf jaar gespeeld. Je weet nooit hoe het loopt in de toekomst."

Vaessen
Vitesse heeft RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen eveneens hoog op de lijst staan. Hij houdt de boot echter af, waardoor de Arnhemmers zijn doorgeschakeld naar Room.

Update: Eloy Room is teruggekeerd naar de Verenigde Staten om met Columbus Crew te onderhandelen over de ontbinding van zijn contract, weet VoetbalPrimeur. Daar lijkt spoedig duidelijkheid over te komen, waarna de weg naar Arnhem open ligt. De ervaren doelman moet het keepersprobleem van Vitesse oplossen na het vertrek van Kjell Scherpen en Jeroen Houwen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!