Hornkamp vertrekt bij Willem ll en maakt fraaie transfer naar de Eredivisie

Hornkamp vertrekt bij Willem ll en maakt fraaie transfer naar de Eredivisie

03-07-2023 21:18 Laatste update: 21:59
118

Heracles Almelo gaat zich versterken met Jizz Hornkamp, weet VoetbalPrimeur. De 25-jarige spits had bij Willem ll nog een doorlopend contract tot 2024. Dat wordt afgekocht door Heracles.

Hornkamp kwam uit in de jeugd van Ajax en AZ, alvorens hij bij sc Heerenveen zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Na een periode bij FC Den Bosch streek hij begin vorig jaar neer bij Willem ll. 

Het afgelopen seizoen was hij goed voor elf doelpunten in 35 wedstrijden. Met Hornkamp haalt Heracles zijn gewenste versterking binnen. De ploeg van trainer John Lammers nam onlangs afscheid van Samuel Armenteros, wiens contract afliep. Wellicht keert hij nog terug als tweede spits achter Hornkamp. 

VoetbalPrimeur bracht zondag een bezoek aan de eerste training van Heracles. Daar sprak het met trainer John Lammers en aanvoerder Justin Hoogma over de geliefde Armenteros. "Samuel is ontzettend geliefd binnen de spelersgroep. Iedereen houdt van hem. Je weet hoe het gaat in het voetbal. Hij heeft alleen nog geen nieuwe club dus we zullen zien wat er gaat gebeuren. Nu is hij er niet en dat vindt iedereen erg jammer", aldus Hoogma. 

Update: De transfer van Hornkamp naar Heracles is inmiddels bekendgemaakt door beide clubs. "Heracles Almelo is een grote club die thuishoort in de Eredivisie", aldus Hornkamp tijdens zijn presentatie. "Ik kan me goed vinden in het plan dat me is voorgeschoteld en bij de speelwijze van de club. Als spits wil je niets liever dan aanvallend voetbal spelen."