'Ajax bekijkt potentiële versterkingen en stuit op Celtic-talent'

'Ajax bekijkt potentiële versterkingen en stuit op Celtic-talent'

03-07-2023 23:15
54

Ajax is geïnteresseerd in Celtic-aanvaller Liel Abada. De Israëlische aanvaller, die bij voorkeur als rechtsbuiten speelt, staat ook in de nadrukkelijke belangstelling van Sporting CP.

Sporting denkt serieus aan de komst van Abada, meldt Sky Sports. De 21-jarige aanvaller moet in Portugal Marcus Edwards, die op de nominatie staat om te vertrekken, opvolgen. De Portugezen hebben wel te maken met concurrentie van Ajax, klinkt het. De Amsterdammers willen Abada naar verluidt ook graag inlijven.

Abada ligt nog tot de zomer van 2026 vast op Celtic Park. Zijn marktwaarde wordt getaxeerd op 7,5 miljoen euro. De tienvoudig international van Israël speelde het afgelopen seizoen 49 officiële wedstrijden voor Celtic. Daarin scoorde hij dertien keer en leverde hij negen assists af. Met 190 wedstrijden in het betaalde voetbal heeft Abada voor zijn leeftijd al veel ervaring. Het voorbije seizoen speelde hij ook al vijf wedstrijden in de Champions League.

In april meldde Sky ook al dat Ajax belangstelling had voor Abada. Die interesse zou tweeënhalve maand later nog niet bekoeld zijn.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!