Meerdere Bijlow-opvolgers genoemd: 'Zij zijn voor een vijfde op te halen'

Meerdere Bijlow-opvolgers genoemd: 'Zij zijn voor een vijfde op te halen'

05-07-2023 17:55
104

Naast André Onana staat ook doelman Justin Bijlow in de belangstelling van het Manchester United van Erik ten Hag. Mocht de sluitpost daadwerkelijk de overstap naar de Premier League gaan maken, wie moet hem dan opvolgen onder de lat? De mogelijke opties werden besproken in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

"Het lijkt wel alsof Ten Hag alleen maar naar de Eredivisie kijkt", klinkt het met een knipoog. "Bijlow is 25 jaar en wil volgens VI zelf graag naar Manchester vertrekken. Het is begrijpelijk dat hij deze stap zou willen maken. Hij kan na dit kampioenschap vertrekken als een grote meneer. Feyenoord wil hem alleen niet laten gaan. Er wordt echter wel snel een openingsbod verwacht. Dat zal rond de twintig miljoen zijn. Bijlow is voor de club natuurlijk een ongelooflijke held en een fantastische man, maar als je puur zakelijk kijkt zou het geen slechte deal zijn".

"Er zijn in de Eredivisie drie keepers die niet per definitie heel veel voor Bijlow onder doen. Zij zijn voor een vijfde van die twintig miljoen euro op te halen. Plus je hebt Wellenreuther die toen Bijlow er niet was bewezen heeft een uitstekende keeper te zijn. Dus je zou ook hem nog door kunnen schuiven. Dan maak je bijna twintig miljoen winst. Maar met het oog op de Champions League ligt een nieuwe doelman voor de hand." Onder meer Sparta Rotterdam-keeper Nick Olij wordt genoemd. De doelman heeft bewezen een uitstekende keeper te zijn en eindigde het afgelopen seizoen op een knappe plek zes onder leiding van Maurice Steijn. Zijn huidige marktwaarde ligt om en nabij de drie miljoen euro.

"Maar ook Lars Unnerstall zou een goede optie kunnen zijn. Hij is voetballend iets minder maar heeft zich echt bewezen bij FC Twente", zo wordt besproken in de podcast. De doelman heeft volgens Transfermarkt dezelfde marktwaarde als Olij en won de finale van de play-offs voor Europees voetbal van Sparta. "Andries Noppert is eveneens een prima keuze en dan hebben we het nu alleen nog over keepers in de Eredivisie", wordt er gezegd. De doelman heeft bij sc Heerenveen een contract tot de zomer van 2024 en heeft mede door zijn uitstekende prestaties op het WK in Qatar met het Nederlands elftal een marktwaarde van zo'n 4,5 miljoen euro. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Clubheld
"Olij is echt geen gekke gedachte. Vrijwel alle Feyenoord-fans vinden Bijlow geweldig, en terecht. Die man is een echte Feyenoorder. Maar als je puur zakelijk kijkt, zou het geen slechte deal zijn. Die jongen wil een stap maken. Je kan hem bij de voordeur uitzwaaien. Hij is kampioen geworden, een echte clubheld en heeft bereikt wat hij wilde bereiken. Manchester United zou echt een geweldige move zijn."