Van Ginkel hoopt dat Vitesse snel toeslaat: 'Keeper, spits, extra verdediger'

Van Ginkel hoopt dat Vitesse snel toeslaat: 'Keeper, spits, extra verdediger'

06-07-2023 08:27
48

Marco van Ginkel is van mening dat Vitesse zich deze transferzomer echt nog op een aantal posities zal moeten versterken. De dertigjarige middenvelder, die de verantwoordelijkheid voelt om volgend seizoen de kar te trekken in Arnhem, hoopt op minstens vier nieuwe namen. 

Vitesse is naarstig op zoek naar nieuwe versterkingen. De nummer tien van het afgelopen Eredivisie-seizoen, die verwikkeld is in een complex overnamproces, heeft de ambitie om volgend jaar hoger te eindigen. De financiële middelen zijn echter beperkt. De ervaren Van Ginkel beseft dat er voor hem een belangrijke rol is weggelegd. "Ik zal zeker de kar moeten trekken", aldus Van Ginkel in gesprek met De Gelderlander

"Er zijn de afgelopen jaren dragende krachten vertrokken bij Vitesse. Sterkhouders", vervolgt de oud-speler van Chelsea en PSV. "Er zijn nu niet veel ervaren spelers over. Nicolas Isimat-Mirin, Melle Meulensteen, Maximilian Wittek en ik vormen de kern. Dan moeten wij ook de leiders worden van dit team. Natuurlijke leiders. En ik als centrale middenvelder zeker", blikt hij vooruit. 

Volgens Van Ginkel is het momenteel echter nog niet goed genoeg om de ambities van de Arnhemmers gestalte te geven. "We bouwen een nieuw team. Ik hoop daarom dat er snel nieuwelingen aansluiten. We hebben er nu twee goede, jonge spelers bij. Mathijs Tielemans ken ik van PSV. Goede middenvelder. Bij Amine Boutrah zie je meteen de aanleg al. Maar daarnaast hebben we nog wel het een en ander nodig. Een keeper, spits, aanvallende middenvelder. Een extra centrale verdediger. Dat is wel helder."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!