Xavi Simons belt Koeman en krijgt transferadvies: 'Goede jongen, geweldige speler'

Xavi Simons belt Koeman en krijgt transferadvies: 'Goede jongen, geweldige speler'

07-07-2023 10:55
150

Xavi Simons heeft Ronald Koeman deze zomer gebeld om zich te laten adviseren over zijn toekomst. Dat vertelt de Oranje-bondscoach vrijdag in Spanje. Koeman was duidelijk: Simons kan het beste bij PSV blijven.

"Xavi is een goede jongen", wordt Koeman geciteerd door Mundo Deportivo. Het verhaal is bekend: Simons staat nog vier jaar onder contract bij PSV, maar zijn oude club Paris Saint-Germain kan hem in juli voor zes miljoen euro terughalen. Simons bepaalt zelf waar zijn toekomst ligt. Koeman: "Hij heeft me deze zomer gebeld om over zijn toekomst te praten."

Het advies van de bondscoach, die tijdens de Nations League-eindronde twee keer een beroep deed op Simons, was helder. "Wat voor hem belangrijk is, is dat hij gaat spelen. Bij PSV heeft hij goed werk geleverd. Ik hoop dat hij daar blijft, want hij speelt alles. Voor een jonge speler is dat de beste manier om te ontwikkelen. Xavi is een geweldige speler en zal nog beter worden."

PSV is bereid ver te gaan om Simons in Eindhoven te houden. Voor de twintigjarige winnaar van de VP Award 2023 ligt een 'spetterend' contract klaar, aldus het Eindhovens Dagblad eerder deze week. PSV gaat op korte termijn de komst van zowel Ricardo Pepi als Noa Lang bekendmaken. Daarmee is zo'n 25 miljoen euro gemoeid.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!