'Gemeente wijst wedstrijdverzoek af: Ajax speelt geen oefenduel in eigen land'

'Gemeente wijst wedstrijdverzoek af: Ajax speelt geen oefenduel in eigen land'

07-07-2023 17:38
121

Ajax had graag een oefenwedstrijd op het terrein van Rijnsburgse Boys willen spelen, maar dat heeft de gemeente Katwijk afgewezen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. Als gevolg daarvan speelt Ajax geen enkel oefenduel op Nederlandse bodem.

Vanwege veiligheidsredenen zou de gemeente niet willen dat Ajax op het terrein van Rijnsburgse Boys komt spelen. De tegenstander van het oefenduel zou Shakhtar Donetsk zijn. De reden dat de gemeente het niet veilig acht, zouden de laatste ongeregeldheden zijn bij clubs als VV Katwijk, Rijnsburgse Boys en Quick Boys zijn. Zij moeten door dat wangedrag de derby’s tussen de clubs voor twee jaar lang zonder publiek spelen.

Ajax speelt door deze problemen alleen maar oefenduels op trainingskamp. Normaal gesproken waren er ook een aantal openbare oefenduels, maar die komen dit jaar dus niet. Zowel het Olympisch Stadion als de eigen Johan Cruijff Arena zijn deze zomer volgepland voor andere evenementen. De oefenwedstrijd tegen Shakhtar wordt zodoende afgewerkt op Sportpark De Toekomst zonder publiek. De andere potjes worden afgewerkt in Duitsland en België.