PEC schakelt razendsnel door en vindt opvolger Beelen: 'De perfecte omgeving'

PEC schakelt razendsnel door en vindt opvolger Beelen: 'De perfecte omgeving'

10-07-2023 17:12
25

PEC Zwolle heeft de opvolger voor de naar Feyenoord vertrokken Thomas Beelen al in huis. Anouar El Azzouzi komt over van FC Dordrecht en tekent een contract voor drie seizoenen bij de promovendus.

De 22-jarige El Azzouzi maakte het afgelopen seizoen indruk bij De Schapenkoppen. Hij komt uit de jeugd van Vitesse, die hij in 2019 verruilde voor Jong NEC. Een doorbraak in Nijmegen bleef uit, maar in de Keuken Kampioen Divisie wekte hij de aandacht van PEC. "Anouar is een talentvolle verdediger die tevens opbouwend sterk is", zegt technisch directeur Marcel Boudesteyn op de clubsite.

"Daarnaast stond hij afgelopen seizoen in de top drie van spelers onder de 23 jaar met de meeste balveroveringen. Wij denken dat Anouar bij PEC Zwolle een volgende stap kan zetten in zijn ontwikkeling en hiermee bouwt aan de toekomst van PEC Zwolle." El Azzouzi is zelf dolblij met zijn transfer. "Het doet me goed dat ik vorig seizoen ben opgevallen bij meerdere clubs en dat deze club zo’n duidelijk plan met me heeft. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ik nog beter kan worden en dat daarvoor Zwolle de perfecte omgeving is."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!