'Ajax richt pijlen op Kroatisch international als opvolger van Timber'

'Ajax richt pijlen op Kroatisch international als opvolger van Timber'

15-07-2023 14:04 Laatste update: 14:15
242

Ajax wil Josip Sutalo van Dinamo Zagreb als opvolger van Jurriën Timber. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De 23-jarige centrumverdediger speelde afgelopen Nations League nog mee in de halve finale tegen Oranje. Sutalo moet naar verluidt twintig miljoen euro kosten.

Door het prijskaartje van twintig miljoen euro moest technisch directeur Sven Mislintat eerst Timber verkopen, voor de interesse in Sutalo concreet kon worden. Ajax kan nu vol inzetten op de komst van de 1.90 meter lange verdediger. Sutalo heeft bij Dinamo Zagreb nog een contract tot 2028, waardoor de Kroaten een sterke onderhandelingspositie hebben.

Sutalo is 23, maar hij speelde al 81 wedstrijden in het eerste elftal van Dinamo Zagreb. Ook deed hij al acht meer mee bij het Kroatische nationale elftal. Één van zijn interlands was de halve finale van de Nations League tegen Nederland (2-4 voor Kroatië). Sutalo speelt al sinds de jeugd bij Dinamo Zagreb. In de winter van 2021 werd hij voor een half jaar verhuurd aan NK Istra.

Ajax lijkt niet de enige club te zijn die in de race is voor Sutalo. Ook SSC Napoli toonde onlangs interesse in de Kroaat. Volgens Italiaanse media ziet de kampioen van de Serie A in Sutalo de ideale vervanger van Kim Min-Jae. De Zuid-Koreaan tekent spoedig zijn contract bij Bayern München. Ook RB Leipzig wil Sutalo graag halen. De Duiters zien in hem een ideale vervanger van Josko Gvardiol mocht die vertrekken. De twee spelen naast elkaar in het centrum bij Kroatië.