Ajax wees bod van 50 miljoen van AS Monaco af: 'Ik wilde blijven, zat er niet mee'

Ajax wees bod van 50 miljoen van AS Monaco af: 'Ik wilde blijven, zat er niet mee'

15-07-2023 21:01 Laatste update: 21:03
40

Ajax kon Kasper Dolberg in de zomer van 2017 voor vijftig miljoen euro verkopen aan AS Monaco, maar de spits was blij dat dat niet doorging. Later wilde Dolberg ook niet vertrekken bij Ajax, terwijl hij daarnaast terugblikt op zijn samenwering met Peter Bosz.

Nadat Ajax in 2017 de Europa League-finale verloor en Dolberg dat seizoen door was gebroken, wilde Monaco maar liefst vijftig miljoen euro betalen voor de Deense spits. Ajax ging echter niet akkoord. "Ja, maar ik wilde toen ook bij Ajax blijven. Het was dus niet dat ik daar mee zat. Zelfs het jaar erna wilde ik het liefst in Amsterdam blijven toen Nice zich meldde (met 20,5 miljoen, red.), maar de zaken bij de club veranderden en dus was het tijd voor mij om te vertrekken", vertelt Dolberg in gesprek met De Telegraaf.

Onder Bosz en Patrick Vieira kende Dolberg tot dusver zijn beste periodes in zijn loopbaan. "Als je een coach hebt die in jou gelooft, dan wordt het makkelijker", vertelt hij daarover. "Dat betekent niet dat de trainer voortdurend met mij moeten praten. Met Peter Bosz sprak ik helemaal niet zoveel. We begrepen elkaar zonder veel woorden en als ik eens een mindere wedstrijd had, dan zei hij: volgende keer scoor je wel. Met Patrick Vieira bij Nice was ik wel heel close. Met hem had ik vanaf dag één een connectie."

Nu is Dolberg speler van RSC Anderlecht. De plannen van de Belgische club bevallen de 25-jarige spits wel. "Ik zie gelijkenissen met Ajax. Er wordt getraind op heel hoog niveau en er wordt gewerkt aan positief voetbal. Ik kan me hier makkelijk integreren."