'Room op weg naar Vitesse: doelman levert helft van zijn salaris in'

'Room op weg naar Vitesse: doelman levert helft van zijn salaris in'

17-07-2023 23:32
38

Eloy Room heeft zijn contract bij Columbus Crew laten ontbinden en is transfervrij, meldt De Telegraaf zondagavond. De doelman kan nu een transfer naar Vitesse afronden, waar hij een substantieel gedeelte van zijn salaris moet inleveren.

De ervaren keeper zou al een akkoord hebben bereikt met Vitesse over een tweejarig contract. Room moet volgens De Gelderlander echter de helft van zijn salaris inleveren om bij de Arnhemse club aan de slag te gaan. In de Verenigde Staten verdiende hij zo'n acht ton, terwijl hij bij Vitesse ongeveer vier ton zal ontvangen. 

Volgens de regionale krant zou Room dat graag over hebben voor een rentree in de Eredivisie. De sluitpost raakte het afgelopen seizoen zijn basisplaats in Amerika kwijt aan Patrick Schulte. Ook heeft hij een opgroeiende dochter.

In 2021 en 2022 werd Room verkozen als beste verdedigende speler van Columbus Crew. Dit seizoen verscheen hij slechts drie keer aan de aftrap in de Verenigde Staten. Tussen 2008 en 2017 stond Room ook al onder de lat bij Vitesse. Ook kwam hij uit voor Go Ahead Eagles en PSV.