'Bassey wil ondanks miljoenenbod uit Engeland in principe bij Ajax blijven'

'Bassey wil ondanks miljoenenbod uit Engeland in principe bij Ajax blijven'

19-07-2023 12:35 Laatste update: 20-07-2023 13:02
251

Calvin Bassey is niet van plan om Ajax te verlaten, ondanks het miljoenenbod dat Fulham op hem uitbracht. Volgens het Algemeen Dagblad wil de Nigeriaanse verdediger revanche nemen in Amsterdam.

Bassey heeft een teleurstellend eerste seizoen achter de rug bij Ajax. Fulham heeft nu een bod van zeventien miljoen euro neergelegd bij Ajax, dat de aanbieding in beraad heeft. Bassey heeft nu zelf echter geen oren naar een vertrek, zo klinkt het. De linkspoot wil Ajax alleen verlaten als hij te horen krijgt dat hij overbodig is, wat nog niet gebeurde, of als een veel grotere club zich meldt in Amsterdam.

De international is er namelijk van overtuigd dat hij een basisplaats kan veroveren bij Ajax en nog kan slagen bij de club. Het is dus nog niet duidelijk wat het standpunt van Ajax is, met het oog op een eventuele verkoop van Bassey. Vorig seizoen werd hij nog voor minimaal 23 miljoen euro overgenomen van Rangers FC.

In zijn eerste seizoen heeft Bassey nog niet weten te overtuigen in Amsterdam. Vooral aan de bal gingen er te vaak dingen mis bij de verdediger. In de loop van het seizoen werd hij in de pikorde onder meer voorbijgestreefd door jeugdproduct Jorrel Hato. Toch kwam hij in zijn debuutseizoen tot 25 Eredivisie-duels, waarvan twintig als basisspeler.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!