Van der Vaart kreeg Sneijder-telefoontje van de F-Side: 'Superslecht, deze video'

Van der Vaart kreeg Sneijder-telefoontje van de F-Side: 'Superslecht, deze video'

19-07-2023 23:34
154

Rafael van der Vaart is gebeld door de F-Side, naar aanleiding van de onderhandelingen die Wesley Sneijder voert met Ajax. In Amsterdam zijn ze boos over een spottend filmpje dat Sneijder drie jaar geleden maakte. Van der Vaart keurt dat ook af, maar pleit wel voor een rol van de oud-middenvelder bij Ajax.

Ruim drie jaar geleden dook er een filmpje op waarin Sneijder duidelijk aangaf dat hij voor FC Utrecht was, dat toen een bekerwedstrijd tegen Ajax speelde. Na een harde reactie van de F-Side postte Sneijder een spottend filmpje, waarin zijn middelvinger opstak terwijl hij op weg was naar Amsterdam. Nu wordt Sneijder gelinkt aan een rol in de technische staf bij Ajax, maar de F-Side is daar niet blij mee. Bij De Oranjezomer reageert Van der Vaart op dat nieuws. "Ik wil even serieus zijn. Hij is inderdaad in beeld als assistent of om stage te lopen bij Ajax. Dit filmpje vind ik superslecht", doelt Van der Vaart op de spottende video van Sneijder.

"Het is mijn vriend, maar dat had hij niet moeten doen. Ik ben vandaag ook gebeld door de F-Side: wat vind jij ervan, kan het? Ik zei: hier moet hij zijn excuses voor aanbieden", vervolgt Van der Vaart, die Sneijder desondanks graag naar Ajax ziet komen. "Echt waar, geloof me: als je Wesley nodig hebt en je belt hem, dan staat hij er voor je. Het is gewoon een geweldig ventje. Hij heeft een fout gemaakt, vind ik. Dat vind hij zelf ook, denk ik. Dat moet je ook vergeten, ik hoop ook dat de F-Side dat doet."

"Laat hem bij Ajax stage lopen of trainer worden. Dat soort voetballers, die zo goed waren, moet je koesteren", vindt Van der Vaart. "Hij moet ook weten: ik heb iets gedaan en dat doet pijn bij de F-Side. Volgens mij was hij acht, toen hij bij Ajax kwam. Hij heeft ook alles aan de club te danken. Dan kun je dit soort dingen niet doen, maar ik weet zeker dat hij er spijt van heeft. Als hij gewoon zegt: zand erover, dan gaat Ajax heel veel plezier aan hem beleven. Ik hoop dat hij erbij komt. Steijn: geen grote naam, maar een goede trainer. Maduro en Bakkati er ook nog bij... Dan heb je nog een beetje een grote naam nodig en Wesley is dat."