'AZ vindt Reijnders-opvolger bij Benfica, deal wordt spoedig verwacht'

'AZ vindt Reijnders-opvolger bij Benfica, deal wordt spoedig verwacht'

19-07-2023 23:56
68

Tiago Dantas is in beeld als opvolger van de naar AC Milan vertrokken Tijjani Reijnders bij AZ, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad. De middenvelder van Benfica was op het EK O21 nog actief als aanvoerder van Jong Portugal.

Woensdag werd de transfer van Reijnders naar Milan officieel. Sven Mijnans zou de interne opvolger van de middenvelder kunnen zijn, maar AZ kijkt dus ook rond op de transfermarkt. Ook Portugese journalist Pedro Almeida maakt melding van de AZ-interesse in Dantas. Hij weet dat de Alkmaarders hem één jaar lijken te gaan huren van Benfica.

Fanplatform AZAlerts, dat doorgaans betrouwbaar is als het om transfernieuws over de nummer vier van de Eredivisie gaat, meldt zelfs dat er op korte termijn een deal wordt verwacht. Bij Benfica heeft Dantas nog een éénjarig contract. Als Benfica daar niets aan verandert, zou de 22-jarige middenvelder na een huurperiode in Alkmaar transfervrij zijn.

Dantas is afkomstig uit de jeugdopleiding van Benfica. Hij speelde echter nog maar één duel in de hoofdmacht en werd in de afgelopen seizoenen vooral verhuurd. Zo speelde Dantas tussen 2020 en 2021 tijdelijk voor Bayern München, waar hij twee duels in het eerste elftal speelde. Vorig seizoen was de kleine creatieveling tijdelijk actief bij PAOK Saloniki, waar hij over het algemeen een vaste waarde was.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!