'FC Twente blijft stil rondom Eiting-soap, onzekerheid over ontsnappingsclausule'

'FC Twente blijft stil rondom Eiting-soap, onzekerheid over ontsnappingsclausule'

20-07-2023 18:27
96

FC Twente houdt zich voorlopig stil wat betreft de transfersoap rondom Carel Eiting. FC Volendam lichtte de optie in het contract van de middenvelder, maar dat hoeft niet doorslaggevend te zijn in de onderhandelingen. 

Het verhaal is inmiddels bekend: Twente bood 400.000 euro voor Eiting, die een goed seizoen achter de rug heeft bij FC Volendam. Het Andere Oranje voelde zich beledigd door het bod en besloot de optie in het contract van de middenvelder te lichten. Eiting ligt nu tot 2025 vast in plaats van 2024, waardoor de onderhandelingspositie van Volendam, dat tussen de tweeënhalf à drie mijoen euro vraagt, een stuk sterker is. 

Technisch directeur Arnold Bruggink wil niets kwijt over de ontwikkelingen rondom de middenvelder. "Wij geven geen commentaar en wachten de ontwikkelingen af", is het enige dat Bruggink vermeldt, aldus Tubantia. Twente plaatst wél vraagtekens over een mogelijke ontsnappingsclausule in het contract van Eiting. 'De leiding van Volendam heeft dat in De Telegraaf meerdere keren glashard ontkend. Andere betrokkenen rond de club laten weten dat er wel degelijk sprake is van een clausule waardoor Eiting voor een vastgesteld bedrag weg kan', schrijft de krant. 

De Telegraaf bracht dinsdagavond het nieuws dat Twente het bod aan Volendam had voorgelegd. Dat nieuws zou bevestigd zijn door bronnen rond de Enschedese club, alleen weet niemand binnen de club van wie het nieuws is gekomen: slechts enkele mensen zijn bij de deal betrokken. 'En die zijn volgens de betrokkenen nooit om wederhoor gevraagd', besluit Tubantia.