Leipzig-directeur niet onder de indruk van City: 'Ze zitten niet eens in de buurt'

Leipzig-directeur niet onder de indruk van City: 'Ze zitten niet eens in de buurt'

22-07-2023 08:07
26

Josko Gvardiol is voorlopig nog niet op weg naar Manchester City. RB Leipzig-directeur Max Eberl is nog niet overtuigd na de nodige onderhandelingen met Manchester City

The Citizens zouden een bod van negentig miljoen euro hebben gedaan op de Kroaat, maar Die Roten Bullen gaan voor een dergelijk bedrag niet zwichten. "Er is geen overeenkomst met Manchester City, we zitten niet eens in de buurt van een akkoord", laat de bestuurder weten tegenover de Duitse tak van Sky Sports. De 21-jarige Gvardiol verlengde in 2022 nog zijn contract en ligt tot 2027 vast bij de Duitse club, waardoor men de hoofdprijs wil vragen. Elk bedrag onder honderd miljoen euro zou te weinig zijn voor de verdediger.

Wanneer City en Leipzig een akkoord weten te bereiken, zal Gvardiol met afstand de duurste verdediger in de geschiedenis worden. Momenteel is Harry Maguire de duurste mandekker, die Leicester City voor 87 miljoen euro verliet en zich bij Manchester United voegde. Ondanks de stroeve onderhandelingen is Leipzig wel op zoek naar verdedigers. Onder meer Lutsharel Geertruida staat op de radar en El Chadaille Bitshiabu werd al overgenomen van Paris Saint-Germain. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!