FC Groningen weet dat 'mannetje' wil vertrekken: 'Hij zal ervoor gaan vechten'

FC Groningen weet dat 'mannetje' wil vertrekken: 'Hij zal ervoor gaan vechten'

24-07-2023 17:20 Laatste update: 17:33
31

Tomas Suslov wil weg bij FC Groningen, bevestigt algemeen directeur Wouter Gudde. Als er een mooie aanbieding voorbijkomt, zal de Slowaakse middenvelder 'ervoor vechten'.

Suslov is weer in genade aangenomen, nadat hij vorige week vanwege slecht gedrag uit de selectie werd gezet door trainer Dick Lukkien. Dat had niet per se met een mogelijke transfer te maken. "We spelen nu op een lager niveau, dat moet Tomas wel kunnen accepteren", vertelt Gudde bij Radio Milko, een podcast van het Dagblad van het Noorden.

"Je kan er op twee manieren mee omgaan: of je doet niks meer of je gaat knokken", vervolgt de Groningen-directeur. "Ik ben blij dat Tomas voor het laatste heeft gekozen. Hij is een mannetje, geen doorsnee jongen en hij behoeft een wat andere benadering dan de meeste jongens, maar dat maakt hem ook speciaal."

Op dit moment lopen er geen onderhandelingen met andere clubs over Suslov. "Het is gewoon stil", zegt Gudde. "Maar het liefst maakt hij een transfer. Tegen mij heeft hij ook gezegd: als er iets moois komt, moet je wel weten dat ik ervoor ga vechten. I'm gonna make war with you, heeft hij inderdaad gezegd. Met een knipoog. Het zou me ook tegenvallen als hij dat niet zou doen. We zullen zien."