Mulder in conclaaf met Driessen: 'Jullie waren dat niet toen Til naar PSV ging'

Mulder in conclaaf met Driessen: 'Jullie waren dat niet toen Til naar PSV ging'

29-07-2023 09:35 Laatste update: 09:51
238

Youri Mulder is in conclaaf gegaan met Valentijn Driessen over de mogelijke transfer van Eduard Spertsyan naar Ajax. De voormalige international concludeert dat De Telegraaf met twee maten meet, aangezien er over de deal van PSV met Spartak Moskou over Guus Til veel minder ophef was.

Eerder werd duidelijk dat Ajax gas wil geven om Spertsyan over te nemen van Krasnodar. Meteen drong de vraag zich op of de Amsterdammers wel zaken moeten doen met een Russiche club. "Die regels zijn heel ondoorzichtig. Er zijn nog steeds bedrijven die handel voeren met Rusland. Dan kan ik mij als Ajax voorstellen dat het een beetje moeilijk is. Vorig jaar heeft PSV Guus Til gehaald. Dan denkt Ajax: zij wel en wij niet?", reageert Mulder bij De Oranjezomer

Wedden

Meer odds

De oud-spits richt zich ook tot tafelgenoot Valentijn Driessen, die met De Telegraaf zeer kritisch is over de mogelijke transfer van Spertsyan naar Ajax. "Jullie als Telegraaf pakken er behoorlijk over uit, zijn kritisch. Maar dat waren jullie vorig jaar niet toen Til naar PSV ging", oordeelt Mulder. "En die Larsen dan, die NEC heeft gehaald?", doelt hij op de Noorse vleugelspeler die overkwam van FK Pari Nizjni Novgorod. 

In De Telegraaf was onder meer ook Evgeniy Levchenko zeer uitgesproken. "Ik vind dat Nederlandse clubs geen bloed aan hun handen moeten willen hebben. Iedereen die geld naar Rusland overmaakt, participeert indirect in de oorlog", zei de Oekraïense oud-prof.

Ook Chris Woerts wijst bij NPO Radio 1 echter naar de transfer van Til naar PSV, dat zo'n vijf miljoen euro betaalde aan Spartak Moskou. "Toen heb ik er niemand over gehoord. Het is een beetje meten met twee maten. Omdat het Ajax is, wordt er ophef over gemaakt", stelt de sportmarketeer.

Niet illegaal
Overigens lijkt Ajax juridisch niets verkeerds te doen, mocht het de 23-jarige aanvallende middenvelder uit Armenië aantrekken. "De club FK Krasnodar staat niet op de sanctielijst en de directeur – weliswaar oligarch – ook niet, dus dan zou het moeten kunnen", vertelt sanctie-expert Heleen over de Linden. Toch heeft de club ongetwijfeld banden met Poetin, denkt zij. "Als je in Rusland groot bent, en dat is een voetbalclub, dan krijg je last. Het is een uitgemaakte zaak dat hun directeur Sergei Galitskiy banden heeft met Poetin."