FC Volendam verhuurt Veerman: 'Ik hoop dat ik terugkeer als Eredivisionist'

FC Volendam verhuurt Veerman: 'Ik hoop dat ik terugkeer als Eredivisionist'

29-07-2023 19:44
55

FC Volendam heeft bevestigd dat Henk Veerman de club tijdelijk verlaat. De 32-jarige centrumspits speelt het komende seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag.

ADO zocht een opvolger van de naar Turkije vertrokken Thomas Verheydt en is uitgekomen bij Veerman. De lange aanvaller, die nog medisch gekeurd moet worden in de Hofstad, vertrekt voor één seizoen naar ADO. "Ik wil iedereen graag bedanken voor het afgelopen jaar bij FC Volendam. Ik hoop dat de club het goed gaat doen en ik volgend jaar terugkeer als Eredivisionist", laat Veerman weten op de clubsite van Volendam.

Veerman, die de jeugd van Volendam doorliep, keerde in de zomer van 2022 terug in het vissersdorp. In het afgelopen seizoen kwam Veerman tot 29 Eredivisie-wedstrijden voor Volendam, waarin hij viermaal trefzeker was. De rentree van Veerman pakte anders uit dan gehoopt, waardoor Volendam openstaat voor een verhuur van de spits.

In 2015 verliet Veerman Volendam voor het eerst. Hij speelde achtereenvolgens voor sc Heerenveen, FC St. Pauli en FC Utrecht, alvorens terug te keren.