'Ik heb mijn winnende doelpunt in de finale al vijfduizend keer bekeken'

'Ik heb mijn winnende doelpunt in de finale al vijfduizend keer bekeken'

01-08-2023 18:50 Laatste update: 23:07
30

Rodri denkt nog elke dag met een grote glimlach terug aan zijn winnende doelpunt in de finale van de Champions League tegen Internazionale. De Spaanse middenvelder van Manchester City heeft de goal al duizenden keren bekeken, zo vertelt hij in de Engelse pers.

"Ik heb mijn doelpunt al vijfduizend keer bekeken", zegt Rodri. "Ik heb ze met alle commentaren bekeken. In het Spaans, Engels, Duits, Italiaans, noem maar op. Mijn leven is door dat doelpunt veranderd." De populariteit van Rodri steeg na de winnende treffer. "Als ik nu op vakantie ga en mensen mijn zien, dan scanderen ze mijn naam. Ik hoop dat ik in de toekomst nog steeds rust in mijn privéleven kan hebben. Dit ben ik niet gewend."

Wedden

Meer odds

"Het liefst was ik een paar maanden gestopt om te analyseren wat er eigenlijk allemaal was gebeurd", vervolgt de 27-jarige Rodri. "Alles gaat zo snel. Eigenlijk was ik helemaal niet zo goed in vorm toen."

Trainer Pep Guardiola was in aanloop naar de finale van The Citizens tegen Inter erg kritisch op de Spanjaard. Dat veranderde na het doelpunt. "Ik was eigenlijk helemaal niet blij met mijn prestaties. De trainer was ook heel eerlijk en vond dat ik me moest verbeteren. Daarna zette ik een stap vooruit en ging het beter. Met het doelpunt als gevolg."