Sneijder biedt F-Side excuses aan: 'Eens een Ajacied, altijd een Ajacied'

Sneijder biedt F-Side excuses aan: 'Eens een Ajacied, altijd een Ajacied'

02-08-2023 12:09 Laatste update: 12:23
266

Wesley Sneijder heeft via Instagram laten weten inmiddels te hebben gesproken met de F-Side. De harde kern van Ajax was allesbehalve blij toen halverwege juli bekend werd dat de recordinternational van Oranje en oud-middenvelder van de club mogelijk terugkeert in een rol bij de Amsterdamers. Sneijder heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het veelbesproken oude filmpje. 

Een aantal weken terug kwam naar buiten dat Sneijder meerdere gesprekken zou hebben gevoerd met Ajax, dat een rol in de technische staf voor hem in gedachten zou hebben. De F-Side reageerde daar zeer verbolgen op. "Als Sneijder komt, is het oorlog. We zullen direct duidelijk zijn: deze dwaas is absoluut NIET welkom bij onze club", luidde het statement. Aanleiding daarvoor is een oud filmpje, waarop te zien is hoe Sneijder Amsterdam binnenrijdt terwijl hij onder meer 'Als ik boven op de Dom sta' zingt.

Wedden

Meer odds

Inmiddels hebben beide partijen met elkaar gesproken, zo is te zien op een Instagram-post van Sneijder, die zich direct tot alle Ajacieden richt. 'Ik heb met de F-Side gesproken. Over mij. Over wat ik in het verleden heb gedaan wat niet handig was. Daarvoor mijn excuses gemaakt!'

'Maar vooral over Ajax', zo is te lezen in het persoonlijke bericht. 'Ajax is voor mij veel meer dan een voetbalclub. Ajax is familie. Ik ben een ras Utrechter. Voor mij geldt ook: voor eens een Ajacied, voor altijd een Ajacied.' Ondanks de toenadering van is het vooralsnog niet duidelijk of Sneijder op korte termijn een rol zal gaan vervullen binnen de technische staf van de Amsterdammers.