Verbijstering in Duitsland om Ajax-miljoenen: 'Je mond valt open van verbazing'

Verbijstering in Duitsland om Ajax-miljoenen: 'Je mond valt open van verbazing'

03-08-2023 10:37 Laatste update: 11:00
290

Ajax betaalt niet twaalf, maar maximaal tien miljoen euro voor Diant Ramaj. Dat melden Duitse media. De relatief hoge afkoopsom voor de 21-jarige doelman van Eintracht Frankfurt zorgt desondanks voor grote verbazing.

Ajax staat op het punt in zee te gaan met Ramaj, die op voorspraak van technisch directeur Sven Mislintat naar Amsterdam komt. De Amsterdammers betalen in eerste instantie acht miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen nog met maximaal twee miljoen oplopen.

'Sorry, wat?', reageert Kicker op de transfersom die Ajax overmaakt naar Frankfurt. Ramaj keepte pas twee Bundesliga-wedstrijden. 'Mislintat neemt een zeker risico, maar hij vindt de getalenteerde doelman met zijn speelstijl bij uitstek passen bij het Ajax-dna.'

De genoemde bedragen zorgen voor verbijstering bij Frankfurter Rundschau. 'Je mond valt open van verbazing', klinkt het. 'Op de één of andere manier is dit ongelooflijk, want Ramaj is amper bekend bij het grote publiek. Slechts vier Duitse keepers waren ooit duurder. Dat een topclub als Ajax zoveel geld biedt, is een grote verrassing, zeker omdat zijn marktwaarde rond de 750.000 euro ligt.'

Binnen Eintracht Frankfurt staat Ramaj wel te boek als een grote belofte, maar Kevin Trapp is de eerste keus en hij behoort tot de beste keepers in de Bundesliga. Het liefst hadden de Duitsers Ramaj verhuurd. Gerónimo Rulli blijft waarschijnlijk de eerste doelman van Ajax, dat zich ook snel hoopt te versterken met onder meer Josip Sutalo (Dinamo Zagreb) en Hiroki Ito (VfB Stuttgart).

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Evgeniy Levchenko!