'Na Feyenoord en Ajax is nu ook PSV gecharmeerd van Zakharyan'

'Na Feyenoord en Ajax is nu ook PSV gecharmeerd van Zakharyan'

03-08-2023 12:50 Laatste update: 13:07
351

PSV loopt waarschijnlijk de komst van Charles De Ketelaere mis, maar de Eindhovenaren hebben Arsen Zakharyan als alternatief gespot. De twintigjarige Rus werd eerder al hevig gelinkt aan Feyenoord, maar die transfer kwam niet van de grond. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV hem nu op de korrel.

Voor de Nederlandse transfermarkt is Zakharyan geen onbekende. In een eerder stadium werd Ajax aan de Russische middenvelder gelinkt, maar de Amsterdammers pakten niet door. Feyenoord deed dat later wel. Volgens Russische media deden de Rotterdammers een bod van acht miljoen euro bij zijn ploeg Dinamo Moskou. De Russen wilden meer en Feyenoord was niet bereid dat te betalen, dus de deal klapte.

PSV heeft nog geen bod gedaan bij de Russische clubleiding, maar mochten ze dat wel willen dan dringt de tijd. Eerdere gesprekken met SS Lazio liepen op niks uit, maar nu is Strasbourg in onderhandeling met Dinamo Moskou. De Russen willen minimaal twaalf miljoen euro plus enkele bonussen voor Zakharyan. Strasbourg eindigde vorig jaar als vijftiende in de Franse Ligue 1, maar door de samenwerking met Chelsea heeft de club meer te besteden. Strasbourg werd voor een groot gedeelte opgekocht door Chelsea-eigenaar Todd Boehly.

De Eindhovenaren zijn sinds het vertrek van Xavi Simons op zoek naar een speler die zijn plek in kan nemen. Charles De Ketelaere was daarvoor de optie bovenaan het verlanglijstje. Zijn club AC Milan wil hem echter binnen de Italiaanse competitie verhuren, waardoor Atalanta Bergamo nu in de buurt van een deal is. Isaac Babadi is voor die positie een optie die al bij PSV speelt. De Eindhovenaren zijn bezig met zijn contractverlenging.