Goudmijn krijgt van AZ nieuw contract voorgeschoteld: 'Voelt als thuiskomen'

Goudmijn krijgt van AZ nieuw contract voorgeschoteld: 'Voelt als thuiskomen'

03-08-2023 20:33 Laatste update: 20:41
22

AZ heeft Kenzo Goudmijn beloond met een nieuw contract. De 21-jarige middenvelder zette zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot 2026. 

Aanvankelijk leek Goudmijn niet door te breken bij AZ, waarna hij werd verhuurd aan respectievelijk Sparta Rotterdam en Excelsior. Daar zette hij grote stappen. De Alkmaarders zijn zeer te spreken over zijn progessie en schotelde hem om die reden een nieuw contract voor. "Ik ben natuurlijk twee jaar weggeweest, waarin ik mijzelf goed heb kunnen ontwikkelen. Ik ging weg met vrijwel alleen ervaring in de Keuken Kampioen Divisie en heb na de promotie veel vlieguren op Eredivisie-niveau gemaakt bij Excelsior", aldus Goudmijn via het clubkanaal. 

"Dan is dit nieuwe contract een mooie beloning. Het voelt toch wel als thuiskomen. Ik voel me goed en ik hoop dat ik in dit stadion kan laten zien wat ik de afgelopen periode heb geleerd", vervolgt het talent, die afgelopen zaterdag nog in actie kwam met AZ tijdens de met 0-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Southampton. 

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, is erg blij met de contractverlenging. "Hij doet het goed in de voorbereiding en we zijn heel tevreden met zijn ontwikkeling hier." Goudmijn is een jeugdproduct van de Alkmaarders, en maakte begin 2018 zijn debuut in de hoofdmacht.