Arsenal-keeper ergert zich aan homofobe spreekkoren: 'Vaak op mijn tong gebeten'

Arsenal-keeper ergert zich aan homofobe spreekkoren: 'Vaak op mijn tong gebeten'

4 augustus - 16:13
44

Aaron Ramsdale ergert zich aan de homofobe spreekkoren en andere beledigende kreten van voetbalsupporters op de tribunes. De broer van de Arsenal-keeper valt op mannen en Ramsdale hoopt ooit een wedstrijd te spelen waarin hij niet wordt beledigd. 

"Ik wil dat deze sport een veilige en welkome plek is voor iedereen. Dat mijn broer Ollie, of wie van welke geaardheid, ras of religie dan ook, zonder angst een wedstrijd kan bezoeken", aldus Ramsdale in op de website van The Player's Tribune. "Ik heb veel te vaak op mijn tong gebeten als ik zoiets stoms hoorde. Ik denk dat mijn broer hetzelfde heeft gedaan. Dan dachten we dat het makkelijker zou worden. Dat stopt vandaag."

Volgens de 25-jarige Engelse sluitpost wordt de voetbalwereld steeds giftiger. "Of het nu op social media is of in een stadion, veel mensen zijn het gewoon kwijt", zei Ramsdale. "Ik ben blij met de steun van mijn trainer Mikel Arteta. Hij staat altijd voor me klaar als dat nodig is."

Vorig seizoen maakte Ramsdale samen met zijn vriendin een tragedie mee. De partner van de doelman kreeg namelijk een miskraam vlak voordat het Premier League-seizoen hervat zou worden. "We vlogen vanaf ons vakantieadres terug naar Londen. Het gevoel dat we tijdens die vlucht hadden, is met geen pen te beschrijven. Ik wil dat mensen weten dat ze niet alleen zijn als ze zoiets moeten meemaken."