Officieel de duurste verdediger ooit: Manchester City presenteert Gvardiol

Officieel de duurste verdediger ooit: Manchester City presenteert Gvardiol

05-08-2023 11:00 Laatste update: 11:21
37

Josko Gvardiol mag zich officieel de duurste verdediger aller tijden noemen. Manchester City neemt de Kroatische verdediger (21) voor 90 miljoen euro over van RB Leipzig.

Gvardiol onderging vrijdag het laatste deel van de medische keuring en zette aansluitend zijn handtekening onder een vijfjarig contract in het Etihad Stadium. Pep Guardiola wilde de WK-uitblinker, die met Kroatië derde werd in Qatar, al langer dolgraag aan de selectie toevoegen.

Met een transfersom van 90 miljoen euro is Gvardiola nu de duurste verdediger ooit. Dat record was sinds 2019 in handen van Harry Maguire, die Manchester United zo'n 88 miljoen euro kostte. Guardiola zou Gvardiol overigens ook willen gebruiken als controlerende middenvelder.

Manchester City beschikt nu over een verdediging waar meer dan een half miljard euro voor is betaald: Rúben Dias (71 miljoen), Aymeric Laporte (65 miljoen), João Cancelo (65 miljoen), John Stones (56 miljoen), Kyle Walker (53 miljoen), Nathan Aké (45 miljoen) en Manuel Akanji (18 miljoen).

Gvardiol zelf is dolgelukkig met zijn overstap. "Ik heb altijd de droom gehad om ooit in Engeland te mogen spelen. Nu ik dat ook nog bij Manchester City mag doen, dat is een hele eer voor mij. Iedereen die City vorig jaar heeft zien spelen, weet dat ze het beste team in de wereld zijn. Om de treble te winnen moet je heel speciaal zijn."