Gündogan speler van het jaar in Duitsland: De Ligt hoogste Nederlander

Gündogan speler van het jaar in Duitsland: De Ligt hoogste Nederlander

06-08-2023 13:16
22

Ilkay Gündogan is door de lezers van Kicker uitgeroepen tot Duits speler van het jaar. Het Duitse medium houdt elk jaar een verkiezing voor de beste Duitse speler of voetballer in de Bundesliga. Matthijs de Ligt is net buiten de top 10 gevallen, de Nederlander staat op plek twaalf.

Nicolas Füllkrug van Werder Bremen eindigde op de tweede plek en Randal Kolo Muani van Eintracht Frankfurt eindigde derde. Op plek zeven is Sébastien Haller terug te vinden. De Ivoriaanse spits die ook voor Ajax uitkwam scoorde negen keer sinds zijn terugkeer. Het eerste half jaar lag hij uit de running vanwege een kwaadaardige tumor die bij hem werd geconstateerd.

De Ligt is de enige Nederlander die de top twintig in is gekomen. De centrumverdediger speelde afgelopen seizoen 43 wedstrijden in zijn eerste jaar voor Bayern München. Samen met Daley Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui vormde De Ligt een Nederlandse enclave bij Der Rekordmeister. Van die vier namen was de centrumverdediger de enige die een basisplaats wist af te dwingen.