Landskampioen Antwerp onderuit op bezoek bij Anderlecht: Dolberg goud waard

06-08-2023 15:45 Laatste update: 15:50
18

Landskampioen Royal Antwerp FC heeft de goede start van het nieuwe seizoen zondagmiddag geen vervolg kunnen geven. De ploeg van trainer Mark van Bommel verloor op bezoek bij Anderlecht: 1-0.

Het duel kwam na ongeveer een halfuur spelen wat meer los. Anderlecht, dat het eerste competitieduel vorige week verloor van Union Sint-Gills, voerde de druk op. Iets voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Toby Alderweireld veroorzaakte een strafschop, die benut werd door een koelbloedige Kasper Dolberg, die zodoende zijn eerste officiële treffer voor Anderlecht maakte.

Antwerp kreeg in het restant van de wedstrijd genoeg kansen om de schade te repareren. Nog voor het tweede bedrijf kreeg Vincent Janssen een uitgelezen mogelijkheid, maar de Nederlandse spits verprutste zijn kans door de bal slecht aan te nemen.

De Nederlandse inbreng werd groter toen Van Bommel uiteindelijk Gyrano Kerk en Jurgen Ekkelenkamp binnen de lijnen bracht. Laatstgenoemde scoorde nog twee keer, maar beide treffers werden vanwege buitenspel afgekeurd. De treffer van Dolberg, die na ongeveer tachtig minuten onder luid applaus werd gewisseld, bleek uiteindelijk de enige van de middag.