Verre reis dreigt voor Ajax: Astana is te sterk voor Padt en co.

Verre reis dreigt voor Ajax: Astana is te sterk voor Padt en co.

08-08-2023 19:55
55

FC Astana heeft een eerste stapje gezet richting een tweeluik met Ajax in de play-offs van de Europa League. In het heenduel van de derde voorronde won de Kazachse kampioen met 2-1 van Ludogorets. De beslissing valt volgende week in Bulgarije.

Ajax neemt het later deze maand op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Astana en Ludogorets. Bij die laatste ploeg stond Sergio Padt op doel en had ook voormalig AZ'er Aslak Witry een basisplaats. Door een treffer van Noah Sonko Sundberg namen de bezoekers de leiding, maar Astana nam het initiatief over. Zarko Tomasevic tekende vijf minuten voor rust voor de 1-1. In de tweede helft bezorgde Aleksandr Marochkin zijn team de winst. 

Daardoor heeft Astana de beste papieren om het straks op te nemen tegen Ajax, maar de verschillen zijn klein. De return is volgende week donderdag. Mochten de Kazachen standhouden, dan wacht de ploeg van Maurice Steijn een lange reis. Astana ligt op 4.500 kilometer van Amsterdam. Tussen Razgrad en de Nederlandse hoofdstad ligt hemelsbreed zo'n 1.900 kilometer.

Ajax speelt op 24 augustus een uitwedstrijd tegen de winnaar, waarna de return in de Johan Cruijff ArenA een week later volgt.