Álvarez emotioneel: 'Ik weet dat ze me niet zien als een normale Ajax-speler'

Álvarez emotioneel: 'Ik weet dat ze me niet zien als een normale Ajax-speler'

10-08-2023 16:25
81

Edson Álvarez neemt met gemengde gevoelens afscheid van Ajax. In Amsterdam mogen ze hem onthouden als een atypische Ajacied met bijzondere kwaliteiten, aldus de kersverse miljoenenaankoop van West Ham United.

"Ik weet dat mensen me niet zien als een normale Ajax-speler", laat hij weten in zijn afscheidsinterview op de Ajax-kanalen. "Ajax is gewend aan spelers als Frenkie de Jong, die alles kan met een bal. Ik heb me daarin verbeterd, maar ik heb een andere speelstijl, mentaliteit en passie laten zien. Herinner me als een speler die een bepaalde plicht voelde als hij het Ajax-shirt aantrok."

Álvarez gaat 'alles missen', vertelt de emotionele Mexicaan. "De stad, de manier van leven, de club, het stadion, de mensen die me altijd liefde hebben gegeven... En de vriendschappen... Het is voor mij om heel moeilijk om dit mooie land en dit geweldige team verlaten. Ik zit hier met gemengde gevoelens. Als voetballer en als mensen heb ik alles geleerd bij Ajax. Hier heb ik leren voetballen. Nu ga ik naar West Ham. Waarom? Het was geen moeilijke beslissing: ik heb altijd in de Premier League willen spelen."