Van der Vaart voorspelt kampioen: 'PSV beste indruk, Ajax moet Ziyech terughalen'

Van der Vaart voorspelt kampioen: 'PSV beste indruk, Ajax moet Ziyech terughalen'

11-08-2023 12:18
147

Niet Feyenoord of Ajax, maar PSV wordt komend seizoen kampioen. Die voorspelling doet Rafael van der Vaart. Hij is een 'ontzettende Peter Bosz-fan'.

"Ik zeg PSV, Ajax, Feyenoord. In die volgorde", spreekt Van der Vaart bij de NOS zijn verwachting uit voor de uiteindelijke Eredivisie-ranglijst. "PSV, omdat ik een ontzettende Peter Bosz-fan ben. En als je me het op dit moment vraagt, dan maken zij gewoon de beste indruk."

"Natuurlijk hoop ik dat Ajax het gaat doen. Maar qua aankopen vind ik het nog niet best - ze moeten Ziyech terughalen! - en ze draaien een mindere voorbereiding", vervolgt de 109-voudig international. "En ik denk dat Slot vorig jaar al het maximale heeft gepresteerd met Feyenoord."

Van Hooijdonk
Collega-analist Pierre van Hooijdonk denkt wél dat Feyenoord de landstitel prolongeert. "Het is allemaal vrij stabiel gebleven en ik denk zelfs dat ze beter zijn dan vorig seizoen. (...) Feyenoord begint in die zin met een voorsprong aan het seizoen en aanvallend zit Feyenoord breder in de spelers dan vorig seizoen."