De Mos: 'Hij stapt te pas en te onpas verkeerd uit, PSV moet 'm niet halen'

De Mos: 'Hij stapt te pas en te onpas verkeerd uit, PSV moet 'm niet halen'

12-08-2023 07:40
67

Aad de Mos denkt niet dat PSV in zee moet gaan met Zeno Debast. De analist en oud-trainer van de Eindhovenaren heeft veel twijfels bij de negentienjarige Belg van Anderlecht, zeker gezien zijn prijskaartje.

PSV wil zich nog versterken met een centrale verdediger en is serieus in de markt voor Debast. De Mos vindt dat een slecht idee. "Een verdediger moet voor mij in eerste instantie kunnen verdedigen. Dat kan Debast niet", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Hij is een alibiverdediger. Hij stapt te pas en te onpas verkeerd uit, is niet wendbaar en durft niet te koppen. Debast kan een bal wegleggen, maar dat is toch het minimum?"

Dat Debast als zeer groot talent wordt gezien in België en al deel uitmaakt van de selectie van de Rode Duivels, kan De Mos niet overtuigen. "Goed voor jullie. Maakt mijn zaak niet", schampert De Mos. "Voor 15 miljoen euro moet je een directe meerwaarde bieden. Dat is Debast op dit moment niet, PSV moet hem niet halen. Hij kan beter nog even bijtanken naast Jan Vertonghen. Wat blijft die goed, zeg."

PSV zou inmiddels ook een alternatief voor Debast hebben gevonden. Miles Robinson komt in beeld als de jonge Belg niet haalbaar blijkt.