De Mos van repliek gediend: 'PSV gokt hem voor drievoudige te kunnen verkopen'

De Mos van repliek gediend: 'PSV gokt hem voor drievoudige te kunnen verkopen'

13-08-2023 08:40
104

Marc Degryse deelt de mening van Aad de Mos over PSV-doelwit Zeno Debast niet. Volgens de Belgische analist zou de negentienjarige Anderlecht-verdediger wél een goede aankoop zijn van de Eindhovenaren.

De Mos noemt Debast onder meer een 'alibiverdediger' en vindt hem geen versterking voor PSV. Degryse, die tussen 1996 en 1998 in het Philips Stadion speelde, dient de Nederlandse oud-trainer van repliek. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat een transfer van Debast naar PSV voor 15 miljoen euro wél logisch is", zegt hij tegen het Het Laatste Nieuws.

De 63-voudig international erkent dat de jong Rode Duivel verdedigend nog stappen moet zetten, maar ziet veel potentieel. "PSV ziet een steengoede voetballer en denkt dat zij de verdediger in Debast kunnen polijsten. PSV gokt dat zij Debast over drie jaar voor het drievoudige kunnen verkopen", aldus Degryse.

Door het forse prijskaartje is het de vraag of Debast daadwerkelijk naar PSV vertrekt. Degryse adviseert zijn oude club om het te doen, maar vindt het ook de juiste stap voor de speler zelf. "Debast van zijn kant zou ik aanraden om de stap te zetten. Hij komt in een goeie club, een goeie ploeg met een mix van jeugd en ervaring. PSV is een stap hogerop", besluit hij.