PEC Zwolle 'verafschuwt' misdragingen van eigen supporters tegen Sparta

PEC Zwolle 'verafschuwt' misdragingen van eigen supporters tegen Sparta

13-08-2023 13:10
99

PEC Zwolle heeft in fel statement het gedrag van de eigen supporters veroordeeld. Een kleine groep probeerde na afloop van het Eredivisie-duel met Sparta (1-2) het uitvak met Rotterdamse fans binnen te dringen.

'Zaterdagavond heeft een groep personen zich rondom het uitvak ernstig misdragen. Direct na het eindsignaal werd door deze personen overduidelijk de confrontatie gezocht met de supporters van de tegenstander', schrijft PEC in een verklaring op de eigen website.

'PEC Zwolle verafschuwt de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld en stelt alles in het werk om de personen die zich hierbij ernstig hebben misdragen - en de club en duizenden goedwillende supporters in een kwaad daglicht hebben gezet - verantwoordelijk te houden voor hun daden en hierbij hard te straffen', aldus de promovendus.

Zaterdagavond is er door de veiligheidsorganisatie van PEC direct gestart met een onderzoek naar de misstanden. Daarbij worden onder meer de videobeelden geanalyseerd. Grote ongeregeldheden bleven overigens uit.