Valse start voor landskampioen Feyenoord: tiental komt niet langs Fortuna

Valse start voor landskampioen Feyenoord: tiental komt niet langs Fortuna

13-08-2023 16:30
606

Feyenoord is er niet in geslaagd de seizoensouverture winnend af te sluiten. Na een vroege rode kaart hield Fortuna Sittard in De Kuip stand: 0-0.

Arne Slot voerde ten opzichte van de strijd om de Johan Cruijff Schaal een aantal wijzigingen door. Bart Nieuwkoop kreeg de voorkeur boven Marcus Pedersen, terwijl Calvin Stengs als rechtsbuiten startte. Feyenoord begon slordig aan de wedstrijd, maar kreeg wel een handvol mogelijkheden. Vooral Nieuwkoop liet zich nadrukkelijk gelden en kwam een aantal keer door over rechts.

Binnen twee minuten kreeg Igor Paixão twee goede kopkansen, maar de Braziliaan kon de pogingen niet promoveren tot treffers. Halverwege de eerste helft moest Feyenoord plots met een man minder verder. Nieuwkoop kreeg aanvankelijk geel na een overtreding op Fortuna-aanvaller Iñigo Córdoba. De VAR riep scheidsrechter Rob Dieperink echter naar de kant, waarna de debutant rood kreeg.

Slot haalde Ramiz Zerrouki naar de kant en bracht met Thomas Beelen een nieuwe verdediger. Hoewel Fortuna een man meer had, bleven de beste kansen voor Feyenoord. De Limburgers kwamen er met Tijjani Noslin een paar keer gevaarlijk uit, maar waren onzorgvuldig voor Justin Bijlow. Na rust probeerden de Rotterdammers de vechtmachine van Fortuna kapot te spelen. Na ruim een uur leek Feyenoord loon na werken te krijgen, nadat Dieperink de bal na een overtreding op Santiago Gimenez op de stip legde.

De VAR greep opnieuw in en zag dat de overtreding buiten de zestien werd gemaakt. Een doelpunt leverde de vrije trap niet op en de tijd begon te dringen voor Feyenoord. Met nog een kwartier op de klok kreeg Fortuna dé kans om op voorsprong te komen. Na uitglijden van Bijlow was het doel leeg voor Córdoba, die de bal met te weinig kracht in schoot. Een uiterste krachtsinspanning van Beelen zorgde ervoor dat de bal van de lijn kon worden gehaald.

Slot bracht in de slotfase Jahanbakhsh en debutant Ayase Ueda. Gescoord werd er niet meer, waardoor Feyenoord het Eredivisie-seizoen opent met een remise. Volgende week treft Feyenoord in de Rotterdamse derby Sparta Rotterdam.