Van Dijk verklapt: 'Ik vroeg na de wedstrijd of hij blijft, goed voor Oranje'

Van Dijk verklapt: 'Ik vroeg na de wedstrijd of hij blijft, goed voor Oranje'

13-08-2023 21:41
16

Virgil van Dijk heeft na afloop van de kraker tussen Chelsea en Liverpool (1-1) met Ian Maatsen gesproken. De captain van The Reds onthult dat de international van Jong Oranje waarschijnlijk op Stamford Bridge actief blijft.

Maatsen kende een sterke voorbereiding onder manager Mauricio Pochettino. Zondag mocht hij tien minuten voor tijd invallen en daarmee maakte hij zijn Premier League-debuut. "Ik heb hem bij Oranje een aantal dagen meegemaakt. Leuk voor hem dat hij de kans krijgt in het eerste van Chelsea", zegt Van Dijk tegen Viaplay. "Ik vroeg hem na de wedstrijd of hij blijft. Het lijkt erop. Goed voor Oranje, goed voor de toekomst. Goed voor Oranje en Chelsea."

Aankoopbeleid
Door het vertrek van Fabinho en Jordan Henderson is Liverpool op zoek naar een controlerende middenvelder. Van Dijk wordt moe van alle roddels over mogelijke aanwinsten. "Er is heel veel gesproken over ons aankoopbeleid. We worden gelinkt aan elke speler in de wereld. Iedereen die ook maar een beetje een verified profiel heeft kan een naam naar buiten brengen..."

"Dat wordt weer gehyped", aldus Van Dijk. "Ik vertrouw de club. Ik vertrouw erop dat het goed komt." Liverpool-manager Jürgen Klopp bevestigde voor het weekend dat The Reds met Brighton een akkoord hadden bereikt over de transfer van Brighton-middenvelder Moisés Caicedo. De Ecuadoriaan wil zelf echter graag naar Chelsea en heeft Liverpool afgezegd.