Schouten dolblij met transfer: 'PSV is bezig iets moois neer te zetten'

Schouten dolblij met transfer: 'PSV is bezig iets moois neer te zetten'

16-08-2023 15:31
117

Jerdy Schouten hoefde niet lang te twijfelen toen PSV zich meldde, zo laat hij weten in eerste reactie. De controlerende middenvelder werd woensdagmiddag gepresenteerd bij de Eindhovenaren, die dolblij zijn met zijn komst.

"Jerdy stond bovenaan ons lijstje, want zijn profiel past perfect bij het voetbal dat we willen spelen", aldus Earnest Stewart via de clubkanalen. De directeur voetbalzaken voelt zich trots om het feit dat een Serie A-speler de keuze heeft gemaakt om voor PSV te komen voetballen. "Dat is niet niks. Niet alleen de speler zelf, maar ook zijn omgeving was erg enthousiast."

Voor Schouten, die Bologna na vier jaar achter zich laat, was de keuze om terug te keren naar Nederland niet zo lastig. "Ik was heel blij toen PSV interesse toonde en heb direct tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat dit de stap is die ik wil maken." De eenmalig international van Oranje legt uit waarom hij gecharmeerd is van het plaatje dat hem is voorgeschoteld. "PSV is bezig iets moois neer te zetten en dat past bij mijn ambities. Ik heb onwijs veel zin in dit avontuur."