Eerste reactie vanuit Frankrijk op Ajax-interesse: 'Dat zou een enorme klap zijn'

Eerste reactie vanuit Frankrijk op Ajax-interesse: 'Dat zou een enorme klap zijn'

17-08-2023 19:15 Laatste update: 19:16
27

Ajax zou hebben gehoopt op een terugkeer van Nicolás Tagliafico, maar Laurent Blanc, coach van Olympique Lyon, houdt de Argentijn liever binnenboord. Dat vertelt hij op een persconferentie.

Een Ajax-transfer van Tagliafico ligt nu niet voor de hand, ondanks Amsterdamse interesse. Toch wordt Blanc ernaar gevraagd door Franse journalisten. "Ja, zijn vertrek zou een hele grote klap zijn, maar ik heb daar geen moment over nagedacht", zegt de Franse oefenmeester. "Misschien weet je meer dan ik, maar wij praten direct met de speler."

Ook laat Blanc optekenen geen fan te zijn van de transferwindows. "Er zijn nog twee weken te gaan in de transferperiode. Ik heb prettige windows gehad, maar ook mindere. Ik vind dat de transferperiode zou moeten stoppen op het moment dat de competitie begint. Dat heb ik altijd gezegd."

Dinsdag werd al bekend dat de salariseisen van Tagliafo wellicht te hoog zouden zijn voor Ajax, terwijl Lyon ook hoog in de boom zit. Een transfer wordt dus een moeilijk verhaal. Tagliafico vertrok vorige zomer bij Ajax, na vanaf januari 2018 voor de Amsterdammers te hebben gespeeld.