'Ben doodziek dat Feyenoord nog gelijkmaakt, heb veertig keer op klok gekeken'

'Ben doodziek dat Feyenoord nog gelijkmaakt, heb veertig keer op klok gekeken'

20-08-2023 16:46 Laatste update: 22:56
43

Bart Vriends is 'doodziek' van de late gelijkmaker van Feyenoord. Voor de Sparta Rotterdam-captain duurde het slot van de wedstrijd een eeuwigheid, al ziet hij dat zijn ploeg het Feyenoord goed lastig heeft kunnen maken.

Sparta leek op weg naar drie punten tegen Feyenoord, maar een late treffer van debutant Leo Sauer gooide roet in het eten. "Nee, er was geen houden meer aan op een gegeven moment", zegt Vriends na afloop bij ESPN. "We hebben Feyenoord heel veel laten aanvallen in de tweede helft, maar wel stroperig laten aanvallen. Dan komen al die ballen en voorzetten, ik vind dat best lekker. Mijn vrienden achterin ook, maar dit is geen strategie voor de lange termijn."

"We hebben wel een groot hart getoond en ook kansen gehad om de boel op slot te gooien", gaat Vriends verder. "Het was wel interessant denk ik, ook vanaf de zijlijn. Maar ik ben er doodziek van dat hij dan toch valt. Die fase van stormen en tegenhouden was veel te lang. Het was zo traag vandaag..."

Op een gegeven moment gaf Sparta het initiatief in de wedstrijd volledig aan Feyenoord. "Zo ontstaat het in de wedstrijd. Ik vind dat we in de eerste helft nog heel behoorlijk meededen, maar in de tweede helft bleef er niets anders over dan counteren. Maar we hebben er wel voor gezorgd dat het voor Feyenoord heel stroperig was. Ja, ik heb veertig keer naar de klok gekeken. Vooral van minuut 83 naar 90+6 was een eeuwigheid. Het was wel een toffe wedstrijd: spannend en sfeervol."