VP's Elftal van de Week: Sparta en Excelsior sterk vertegenwoordigd na stunts

VP's Elftal van de Week: Sparta en Excelsior sterk vertegenwoordigd na stunts

21-08-2023 10:00
52

Speelronde twee zit erop en er is weer meer dan genoeg gebeurd in de Eredivisie. Dat is ook terug te zien in VP's Elftal van de Week: Sparta Rotterdam is met drie spelers de hofleverancier, gevolgd door PSV en Excelsior.

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
Feyenoord wil op de valreep nog een nieuwe keeper aantrekken en niemand zou het raar vinden als de Rotterdammers uitkomen bij Nick Olij. De doelman speelde ook tegen de landskampioen weer een geweldige wedstrijd, met een fraaie redding in de laatste minuut als hoogtepunt.

Siebe Horemans (Excelsior)
Wat zal Horemans hebben gegeten voorafgaand aan het treffen met Ajax? De rechtsback van Excelsior bleef maar gaan, scoorde en speelde in verdedigend opzicht ook een voortreffelijke wedstrijd. Horemans had zonder twijfel een belangrijke bijdrage in het punt dat de Kralingers pakten tegen Ajax.

Bart Vriends (Sparta Rotterdam)
Hij wist Santiago Gimenez uiteindelijk niet van het scoren af te houden, maar Vriends heeft enorm veel puin geruimd voor Sparta tegen Feyenoord, vooral in de lucht. Daarnaast stond de captain van Sparta ook aan de basis van veel counters met zijn goede passing.

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
De captain van Go Ahead was weer eens goud waard voor zijn ploeg: met een goal en sterk veldspel drukte Kuipers zijn stempel op de wedstrijd. De verdediger won vrijwel al zijn duels en tikte een passnauwkeurigheid van maar liefst 96 procent aan.

Mimeirhel Benita (Excelsior)
De huurling van Feyenoord viel een half uurtje in tegen Ajax, maar maakte een behoorlijke indruk. Vrijwel alle verdedigende acties van Benita slaagden en met zijn agressie wist hij meerdere aanvallen van Ajax in de kiem te smoren.

Melle Meulensteen (Vitesse)
De opdracht van Meulensteen was duidelijk tegen PSV: Ibrahim Sangaré uit de wedstrijd spelen. Dat lukte de controleur bijzonder goed, waardoor de Eindhovenaren het lange tijd erg lastig hadden in Arnhem.

Sem Steijn (FC Twente)
De commotie rondom zijn vader is de middenvelder van FC Twente niet in de oude kleren gaan zitten, maar toch was hij opnieuw van cruciaal belang voor de Tukkers. De 21-jarige Hagenaar bekroonde een puik optreden met de bevrijdende 2-1 voor Twente tegen PEC Zwolle.

Jerdy Schouten (PSV)
De miljoenenaanwinst van PSV bewees direct dat hij van waarde kan zijn voor zijn nieuwe ploeg, maar deed dat wel op een andere positie dan verwacht. Door geschutter van André Ramalho viel Schouten direct na rust in als centrale verdediger. Hij speelde daar ooit een enkele wedstrijd, maar maakte nu een behoorlijke indruk.

Vangelis Pavlidis (AZ)
AZ kende een lastige start op bezoek bij RKC Waalwijk, maar is dankzij Pavlidis nu de koploper van de Eredivisie. Met twee goede goals en één knappe assist had hij een belangrijk aandeel in alle drie de AZ-goals die vielen in het Mandemakers Stadion.

Luuk de Jong (PSV)
Dat je de captain van PSV nooit af moet schrijven bewijst hij dit seizoen opnieuw. Zo ook op bezoek bij Vitesse: met een wonderschone assist en belangrijke treffer vanaf de stip was De Jong van grote waarde voor de Eindhovenaren.

Charles-Andreas Brym (Sparta Rotterdam)
Bij Sparta zullen ze ongetwijfeld hebben gebaald dat Tobias Lauritsen niet kon starten tegen Feyenoord. Zijn vervanger groeide echter verrassend uit tot de Man of the Match op Het Kasteel: met twee prachtige goals hielp Brym zijn ploeg aan een punt tegen de landskampioen.