Vitesse mikt op drie last minute-versterkingen: 'Worden interessante weken'

Vitesse mikt op drie last minute-versterkingen: 'Worden interessante weken'

21-08-2023 12:40
103

Na de wedstrijd tegen PSV (1-3) richt Vitesse zich op de laatste fase van de transferperiode. Als Vitesse een plek in de subtop van de Eredivisie voor ogen heeft, lijkt er versterking nodig, zo bevestigt ook trainer Philip Cocu tegenover de Gelderlander.

Vitesse kwam zaterdag brutaal op voorsprong door een goal van Marco van Ginkel, waarna PSV-trainer Peter Bosz ingreep en onder meer Guus Til en Jerdy Schouten bracht. Dat maakte een wereld van verschil, ook gezien het feit dat de Arnhemmers maar één speler op de bank hadden met Eredivisie-ervaring. Mede daardoor ging het thuisduel met PSV alsnog verloren (1-3). Cocu zou graag drie nieuwe spelers begroeten, als er niemand vertrekt. Zowel in de defensie als in de aanval zit Vitesse krap.

"Het worden interessante weken", aldus Cocu. "De ervaring leert dat er zeker in de laatste week van de transferperiode nog van alles kan gebeuren. Elk jaar vraag je jezelf weer af: waarom moet het toch altijd aankomen op die laatste week? Maar vaak is er sprake van een kettingreactie en ben je afhankelijk van wat er gebeurt bij andere clubs. Wij kunnen niet meer doen dan ons voorwerk op orde hebben." Dat voorwerk zou dan ook op orde zijn, en welke spelers het worden, moet de komende week duidelijk worden.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!