'Ajax bijna van Sánchez verlost: huur met optie tot koop van vier miljoen'

'Ajax bijna van Sánchez verlost: huur met optie tot koop van vier miljoen'

21-08-2023 22:33
89

Het gaat gebeuren: Jorge Sánchez is zeer dicht bij een vertrek bij Ajax. De Mexicaanse rechtsback maakt volgens transfergoeroe Fabrizio Romano de overstap naar FC Porto.

Romano meldt dat de laatste puntjes momenteel op de i worden gezet, wat betekent dat zijn befaamde 'here we go' niet lang meer kan duren. Ajax en Porto zijn bijna akkoord over een overgang van Sánchez. De 25-jarige verdediger wordt een jaar verhuurd aan de Portugese topclub, die vervolgens een optie tot koop van vier miljoen euro hebben.

Die optie tot koop wordt een verplichte als Sánchez dit seizoen minimaal vijftien wedstrijden voor Porto speelt. Het is nog onduidelijk of het hier enkel om competitiewedstrijden gaat, of duels in alle competities. Sánchez, die recent met de nationale ploeg van Mexico de Gold Cup won, vertrekt door de achterdeur bij Ajax.

Vorig seizoen werd hij voor ruim vijf miljoen euro overgenomen van CF América. Hij heeft zijn verwachtingen niet kunnen inlossen. Sánchez pendelde tussen basis en bank en kwam tot 26 officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin scoorde hij drie keer en was hij driemaal aangever.