'Chelsea in onderhandeling met Arsenal: akkoord met spits al bereikt'

'Chelsea in onderhandeling met Arsenal: akkoord met spits al bereikt'

22-08-2023 12:55 Laatste update: 13:55
20

Arsenal-aanvaller Folarin Balogun staat in de belangstelling van Chelsea, zo meldt The Evening Standard. De international van de Verenigde Staten zou zelfs al rond zijn met The Blues, die nog een akkoord met hun stadgenoot moeten zien te bereiken.

De 22-jarige Balogun kwam gedurende het vorige seizoen uit voor het Franse Stade Reims, waar hij tot 21 goals in de Ligue 1 kwam. Bij de ploeg van Mikel Arteta zou hij weinig kans maken op de door hem gewenste speelminuten, waardoor hij een vertrek ambieert. Chelsea zou op zoek zijn naar stootkracht, zeker na de blessure van Christopher Nkunku en de blessure van ex-Vitessenaar Armando Broja. Bij Arsenal moet hij concurreren met Gabriel Jesus en Eddie Nketiah, die hoger in de pikorde staan.

The Gunners zouden een vraagprijs van om en nabij de 58 miljoen euro hanteren, wat enkele geïnteresseerde clubs reeds deed afschrikken. AS Monaco zou interesse hebben, net als Fulham, Inter, RB Leipzig en de grote rivaal Tottenham Hotspur. Chelsea lijkt echter de beste papieren te hebben om de jonge aanvaller in te lijven. Balogun heeft bij Arsenal nog een contract dat loopt tot medio 2025.

Mocht Chelsea daadwerkelijk in zee gaan met Balogun, dan wordt hij alweer de negende aawinst. Eerder versterkte de club zich al met Robert Sánchez, Angelo, Lesley Ugochukwu, Nicolas Jackson, Axel Disasi, Nkunu, Roméo Lavio en Moises Caicedo.